Зображення
Зображення

Як обрати спеціаліста з психічного здоров’я?

Знайти людину, з якою вам буде комфортно та є взаєморозуміння, мабуть, найважливіший аспект у пошуку спеціаліста з психічного здоров‘я. Перш ніж почати пошуки, ви можете самостійно визначитися зі статтю, віком та ціновою політикою фахівця, для зручності.

Обов’язково питайте про диплом, додаткову післядипломну освіту, напрям психотерапії, досвід роботи, з якими темами працює, і чи входить до професійних об‘єднань, щоб не стикнутися із самозванцем. У вас не повинно бути жодних додаткових відносин із фахівцем — дружба, спільні бізнес-справи, флірт, романтичні стосунки. Ви не повинні бути знайомі зі спеціалістом заздалегідь, цей момент негативно впливає на процес і не є етичним. Ви маєте довіряти своєму спеціалісту, щоб обговорювати свої думки, почуття та поведінку, навіть якщо вони лячні чи спричиняють дискомфорт. 

Можливо, вам доведеться змінити декількох фахівців, поки ви не знайдете того, хто вам подобається, кому ви довіряєте і з ким почуваєтеся в безпеці. Важливо, щоб ви відстежували власні враження щодо фахівця, тому що ефективність процесу залежить від того, наскільки високим є рівень вашої довіри, готовність виконувати рекомендації та повага до фахівця. 

Пройдіть діагностику за категорією

Оцінка загального рівня благополуччя

Пройдіть діагностику за категорією

Оцінка загального рівня благополуччя

Оцінка стресостійкості

Рекомендації для вас